Sådan klæder du ham godt på til friluftslivet

Udstyr til friluftsliv
Sådan klæder du ham godt på til friluftslivet
Henrik Andersen
-
11/10/2022
-

Hvis du kender en person, som skal ud at vandre eller på anden måde ud i den fri natur, så er det vigtigt, at personen klæder sig det rigtige outfit. Det gælder både fodtøj, bukser, overtøj og alt derimellem. Her finder du en række gode råd til, hvordan du skal klæde dig, hvis du skal ud i den fri natur.

Vælg det rigtige fodtøj til vandreturen

Først og fremmest er det vigtigt, at du vælger det rigtige fodtøj, når du skal ud i naturen. Fodtøjet har en afgørende betydning for, hvor god en oplevelse turen bliver, da det forkerte fodtøj kan ende med at betyde, at du må opgive – og så får du ikke meget ud af at tage på vandretur. Du kan finde de bedste vandrestøvler her.

Når du skal vælge vandrestøvler, er det en god idé, at de passer, men de skal hellere være en anelse for store end en anelse for små. Det er vigtigt, at du kan have nogle gode og tykke sokker indenunder, hvis du skal bruge dem i koldt vejr, men de vil samtidig give dig mulighed for også at benytte dem i tørvejr.

Du bør vælge en jakke med lynlås

Når du skal på vandretur, er det ikke altid samme temperatur. Medmindre du vandrer i sommeren, så er der behov for, at du ikke kommer til at fryse – og det gør sig især gældende ud på de sene nattetimer, hvor der er gode muligheder for, at det er koldere end om dagen. Det gælder også, selvom du ikke vandrer om natten.

Fordelen ved at vælge en jakke med lynlås er, at du kan åbne den nemt, hvis man sammenligner med en anorak, som er noget mere besværlig at åbne. Det betyder, at du ikke er nødsaget til at begynde at svede, bare fordi det bliver varmt, imens du vandrer. I stedet kan du blot åbne jakken, hvilket er en klar fordel.

Bukserne bør have mange lommer

Bukser er essentielt udstyr, når du skal ud at vandre. Det er ofte en god idé at vælge nogle bukser i et slidstærkt materiale og gerne med masser af lommer, så du er i stand til at have din lommekniv og andet overlevelsesudstyr i dem. På den måde har du altid det, du skal bruge, lige ved hånden, hvilket er en klar fordel, når du vandrer.

Du kan også vælge et par bukser med en lynlås på tværs over benet, så du kan lyne den nederste del af. Det er en fordel, hvis det er varmt udenfor, da du så kan omdanne bukserne til shorts, og det vil du helt sikkert takke dig selv for, hvis du er ude at vandre eller bare befinder dig udenfor i sommervarmen.

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!